Морфей Лоджистикс

Всичко е въпрос на логистика

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Митнически режим ТРАНЗИТ

Оформянето на митнически режим ТРАНЗИТ разрешава на необщностните стоките (стоки от трети страни) да бъдат транспортирани от едно място до друго на митническата територия на ЕС, като държавните вземания не се заплащат, а се гарантират от Отговорно лице чрез Обща банкова гаранция. Транзитът обхваща прилагането на мерките на търговската политика и извършването на митнически формалности предвидени при въвеждане на стоки.

Поставяне на стоки под митнически режим ТРАНЗИТ

Митническа агенция Морфей Лоджистикс ще Ви спести всички грижи свързани с митничеки разпоредби за режим ТРАНЗИТ, контакти с посредници и купища различни документи. Какъвто и да е Вашия въпрос, ние разполагаме с бърз и лесен отговор.

Необходими документи

За обработката и реализиране на митнически режим ТРАНЗИТ са нужни следните документи:

  • Транспортни доокументи - Оригинални коносаменти, ако са TO ORDER надлежно джиросани
  • Търговски документи - Копие на фактура (Invoice), опаковъчен лист (Packing List), ако се изискват сертификати за произход, качество и др. Копие на транспортната фактура при условия на доставка EXW или FOB
  • Възлагателно писмо по приложен за попълване образец (вижте "Документи за сваляне" по-долу)

Документи за сваляне

110bg
Възлагателно писмо при митнически режим ТРАНЗИТ

111bg
Възлагателно писмо при митнически режим ТРАНЗИТ - Допълнителен лист (използва се когато стоките са повече от една като допълнителен лист към горната бланка)

За да отворите файловете, трябва да имате инсталирана подходяща програма. Ако на Вашия компютър все още няма такива, можете да изтеглите безплатно за преглед на PDF файлове - Acrobat Reader от сайта на Adobe.

Банкова гаранция

Митническа агенция Морфей Лоджистикс предоставя Обща банкова гаранция за обезпечаване на дължимите държавни вземания за транзитни операции в страната и на територията на ЕС.


Още по темата


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

 

Споделете

Виртуален офис

Виртуален офис на ЕконтВиртуален офис на Еконт